هيچ دانشگاهي به اندازه دانشگاه هفت سالهٴ پدر و مادر نيست.
خانواده, بنيان مرصوص جامعه است; با چنين بناي ستبر و آسيبناپذيري, چنان امّت مهدوي ظهور ميكند كه با عنايت آن حضرت(عجل الله تعالي فرجه الشريف) مدينه آرماني محقّق ميشود.
«راه بهشت از تربيت صحيح خانوادگي ميگذرد»:بهشتیان ميگويند ما با همسرمان و بچههايمان همانگونه که خداوند فرمود ﴿قُوا أَنْفُسَكُمْ وَ أَهْليكُمْ ناراً﴾ با شفقت زندگي ميكرديم و به اين آيه عمل ميكرديم.
درباره صديقه كبرا(س) آمده است كه شبهاي قدر به صورت بچهها آب ميپاشيد تا خوابشان نبرد و آنها نیز شب قدر را به عبادت بگذرانند. ما مسئول تربيت بچههايمان هستیم، خدا فرمود: ﴿قُوا أَنْفُسَكُمْ﴾ ما هم باید سعي كنیم خودمان را حفظ كنيم ﴿وَ أَهْليكُمْ ناراً﴾ و هم سعي كنیم بچههايمان را خوب تربيت كنيم.
جامعه را خانواده ميسازد، هيچ دانشگاهي به اندازه دانشگاه هفت سالهٴ پدر و مادر نيست، چون عاطفه و محبت، سفارشي نيست كه دوست يكديگر باشيد و با هم مهربان باشيد! اينها با سفارش حل نميشود. بهشت از راه خانواده تأمين می شود. تا جایی که طبق فرموده قرآن کریم، برخی از بهشتی ها از دیگر بهشتیان سؤال كردند از چه راه وارد بهشت شديد؟ گفتند از راه خانواده صحيح؛ با شفقت در خانه زندگي ميكرديم، خدا به ما فرمود اعضاي خانواده ات را مثل خودت از آتش حفظ بكن و ما هم اين كار را كرديم، با شفقت مواظب رفتار و كردار فرزندان و خانواده خود بوديم و با شفقت مواظب دوستان بچههايمان بوديم. در نتیجه راه بهشت از تربيت صحيح خانواده ميگذرد.
«پایگاه اطلاع رسانی اسراء: آیت الله العظمی جوادی آملی :در جلسه درس تفسیر، آیات مبارکه سوره طور»